Látogatás és Pezsgőkóstoló

CSOPORTOS LÁTOGATÁS

Egyedi élményre vágytok? Olyan tatai nevezetességet kerestek, amely mentes a tömegturizmustól?

Jó helyen jársz - az Esterházy Pezsgőgyár rendszeresen csak csoportos látogatókat fogad, kizárólag előre egyeztetett időpontban. 

A 1,5-2 órás vezetett program során:

  • Megnézzük a Báltermet, ahol egykor sört főztek, majd bálokat tartottak. Megmutatjuk a barokk építészet látható nyomait. 

  • Elmeséljük, hogy hol tartották a lovakat, hol forgattak filmet az épületen belül és mire használták a három szintes padlásszerkezetet. Mesélünk a tatai lovaséletről és az Esterházy családról.  

  • Elsétálunk a bemutató szőlő mellett és elmesüljük, hogy a rezisztens szőlőfajták miért nem igényelnek érdemi permetezést. 

  • Megnézzük a hátsó keretet, a romépületet és a külső rendezvényhelyszínt. 

  • Végigbarangolunk a pincerendszeren, bemutatjuk a seprőn érlelt pezsgőket és elmeséljük a pezsgőkészítés technológiáját. 

  • Megmutatjuk Hubert Emil pezsgőmester hagyatékát és azt, hogy hogyan honosította meg Tatán a francia módszerű pezsgőkészítést. 

Szeretettel várunk!

Szerintünk tökéletes választás a látogatást összekötni egy pezsgőkóstolóval. Igény esetén bemutatjuk a kézi degorzsálás menetét és lehetőség lesz frissen degorzsált, valamint már a dugós érlelés különböző stádiumaiban lévő pezsgőtételek kóstolására is.

FIGYELEM! A Pezsgőgyár műemlék épület és a nagy része télen nem fűtött. Téli látogatás esetén javasolt a meleg ruházat. 

Árak

  • Épületvezetés: 1.500 forint / fő (10 fő alatt: fix 15.000 forint)

  • Pezsgőkóstoló: 1.200 forint / tétel / fő (10 fő alatt: 8.000 forint / palack)

 

 

Időpont foglalása
arrow&v

A foglalás elküldése után hamarosan jelentkezünk.

 

IDÉZETEK A VENDÉGKÖNYVÜNKBŐL

“Nagyon érdekes, megdöbbentően történelmi, emlékeztető, de szakmailag is fantasztikus emléktár. A mai Magyarország egyik legizgalmasabb emléke, aminek ápolói, gondozói a legnagyobb elismerést megérdemlő "megszállott" emberek! Csodálat, elismerés, gratuláció! 2015. július 25.”

"Csapatépítő program keretein belül látogattunk el ide. Az épületvezetéssel egybekötött pezsgőkóstoló hatalmas élmény volt, az egész csapat nagyon élvezte. Mindenkinek ajánlom, még annak is, aki nem szereti kifejezetten a pezsgőt."

2021. november 10.

“6-10 év közötti gyermekeinkkel egy csodálatos tárlatvezetést hallhattunk, szinte lehengerelt bennünket. Kívülről nem tűnhet fel senkinek a TRADICIÓ, az ELEGANCIA, a SZAKÉRTELEM e gyönyörű városban.”

2016. július 23.